Opruimen


KledingkastBen jij ooit als een gek aan het opruimen geweest, om vervolgens na een paar dagen tot de conclusie te komen dat je huis of werkruimte opnieuw een zooitje is?

We leven in een drukke tijd met veel verplichtingen. De kunst van het organiseren en opruimen is belangrijker dan ooit. Je wilt graag uit werk komen en op de bank bijkomen van een lange dag. Bedenken wat je ’s avonds voor gezellige dingen wilt gaan ondernemen in plaats van je moeten ergeren aan de rommel, uitpuilende kasten, onvindbare spullen etc.

Maar waar moet je beginnen? Zal ik eerst de zolder aanpakken of de garage, of toch eerst de slaapkamers met die overvolle kledingkasten? Wij ruimen niet op per ruimte, die aanpak doet je de das om. Wij ruimen op per categorie. Waarom? In het gros van de huishoudens worden spullen die in dezelfde categorie vallen op een of meerdere plekken opgeborgen, verspreid over het hele huis. Stel dat je begint met de kledingkast in je slaapkamer. Als je alles daarin hebt gesorteerd en spullen hebt weggedaan, kom je ongetwijfeld nog kleding tegen die je ergens anders bewaart. Dan zul je het proces van kiezen en opbergen moeten herhalen. Dat kost extra tijd en moeite en laat je motivatie om op te ruimen verminderen.
 

Quickscan

Naast het letterlijk opruimen van je ruimtes is het ook mogelijk dat wij alleen langskomen voor een quickscan. Samen lopen wij door je ruimtes heen en geven wij tips hoe je je ruimtes opgeruimd krijgt en houdt. Met deze tips kun je vervolgens zelf aan de gang.

 

Cursus opruimen

Wanneer je meer wilt dan een quickscan, kun je een persoonlijke opruimcursus bij ons volgen.
Deze opruimcurus vindt plaats bij jou thuis en duurt 4 uur. Na de kennismaking starten wij met het theoriegedeelte. Hierin laten wij zien wat de geheimen van accuraat opruimen zijn. Vervolgens gaan we samen aan de slag in jouw huis. Na afloop van de cursus weet jij hoe jij je huis weer helemaal opgeruimd krijgt en houdt. Mogelijke vragen kunnen na de cursus altijd gesteld worden. Wij ondersteunen je ook na de cursus.  

 

Opruimen lijkt moeilijk, maar is het niet!

Samen met J.A. Inzichtelijk ga je aan de slag om je ruimtes op orde te krijgen en te houden.

Een opgeruimd huis geeft inzicht in waar alles zich bevindt en geeft rust. Je ziet veel duidelijker wat je nodig hebt en wat niet. Tevens houd je kostbare tijd over voor andere bezigheden. Onze methode draagt zorg voor lang blijvend opgeruimde ruimtes.

Belangrijk uitgangspunt is dat wij alles samen doen, het zijn tenslotte jouw spullen. Samen de chaos aanpakken is veel makkelijker en leuker. Wij bieden de beste manier voor jou om met een opgeruimd huis verder te kunnen. Je krijgt hulp op maat.

 

In acht stappen komen we tot een opgeruimd huis:

1. In kabadkamer opruimen inzichtelijkart brengen van je wensen
2. Kijken naar de mogelijkheden
3. Maken van een plan van aanpak
4. Uitzoeken
5. Ordenen
6. Reorganiseren
7. Wat te doen met overtollige spullen
8. Omgaan met de nieuwe situatie

 

Laat je je huis opruimen door middel van de KonMari-methode, dan heb je ons maar eenmalig nodig. Wil je niet door middel van deze methode opruimen? Geen probleem, ook dan kun je bij ons terecht.

 

Opruimen bij bedrijven

Is het hoog tijd om je magazijn eens grondig op te ruimen? Door omstandigheden komt het steeds vaker voor dat bedrijven te maken krijgen met onoverzichtelijke magazijnen of andere bedrijfsruimtes. Het opruimen van deze ruimtes staat op gespannen voet met de dagelijkse, belangrijke werkzaamheden.

Om te voorkomen dat de kernactiviteit van je bedrijf in gevaar komt, is het soms wenselijk om het opruimen uit te besteden. Aarzel niet en stuur vrijblijvend een offerteaanvraag. Wij helpen op een een manier die werkt voor jou. Hierbij helpen wij je om je voorraad en/of je documenten te ordenen en op te bergen waar je deze het snelst kunt vinden.

Wanneer je een opgeruimd magazijn hebt kun je de extra ruimte benutten voor de opslag van bijvoorbeeld extra voorraad of oude administratie. Het geeft overzicht en het zorgt ervoor dat je sneller de benodigde spullen gevonden hebt.

J.A. Inzichtelijk zal zorg dragen voor een opgeruimd magazijn en/of andere ruimte(s). Tevens zal gekeken worden naar de mogelijkheden om de ruimte(s) zo efficiƫnt mogelijk te blijven gebruiken.