Besparen met mijn tips!


Besparen lijkt erg ingewikkeld maar het kan heel snel en simpel. Soms leveren besparingen kleine bedragen op, maar alle kleine beetjes helpen. Diverse bespaartips worden hier aangereikt. Ben je nieuwsgierig naar meer, J.A. Inzichtelijk kan je hiermee van dienst zijn.

 

Energie

Lamp 10

1. Vervang gloeilampen door spaarlampen. Dit kan +/- € 65,- opleveren. Het meest bespaar je door de lampen te vervangen die vaak branden en een hoog wattage hebben.
2. Ontdooi je vriezer. Een dikke laag ijs in je vriezer zorgt dat je vriezer harder moet werken en meer energie verbruikt. Regelmatig ontdooien levert op jaarbasis een besparing op van ongeveer € 5,-.
3. Trek stekkers uit apparaten die je niet gebruikt. Een printer, opladers of je koffiezetapparaat gebruik je niet de gehele dag door. Als je de stekkers van dit soort apparaten uit het stopcontact haalt, bespaart dat op jaarbasis al snel € 65,-. Een standby-killer is hierbij een handig hulpmiddel.
4. Maak gebruik van restwarmte. Zet je cv een uur voor je van plan bent te gaan slapen naar beneden. Het blijft nog lang aangenaam in huis. Houd ’s nachts een temperatuur van 15 graden Celsius aan. Dit kan een besparing opleveren, op jaarbasis, van +/- € 40,-.
5. Zorg voor goede ventilatie. Droge lucht is makkelijker te verwarmen dan vochtige lucht. Goede ventilatie helpt om het vochtgehalte in huis te verlagen en draagt bij aan een gezonder leefklimaat in huis. Bij een gemiddelde gasprijs van € 0,64 per kubieke meter kan de besparing op jaarbasis oplopen tot ongeveer € 160,-.

 

Auto

auto9_4

1. Pomp je banden op. Door een te lage bandenspanning slijten je banden sneller en verbruik je meer brandstof. Op jaarbasis levert dit je al snel € 100,- op.
2. Rij na de start direct weg. Een koude motor verbruikt meer brandstof. Door direct weg te rijden komt de motor zo snel mogelijk op temperatuur.
3. Probeer vloeiend te rijden. Vaak remmen en gas geven geeft een hoog brandstofverbruik.
4. Verhuur je auto aan buurtbewoners. Via www.SnappCar.nl krijg je ervoor betaald en door middel van een speciale dagverzekering zijn alle mogelijke risico’s volledig gedekt.
5. De airconditioning en achteruit verwarming zijn enorme energie slurpers. Ga hier bewust mee om.

 

In en om het huis

huis 8

1. Maak van een hoekje in je tuin een moestuin. Op je balkon kun je ook een kleine moestuin aanleggen, al vergt dat wat creativiteit. Groenten en fruit uit eigen tuin is veel goedkoper en vaak lekkerder. Je kunt hierbij ook met buren samenwerken, indien je weinig ruimte hebt. Dan verbouw je allemaal iets anders en ruil je groenten en fruit.
2. Verkoop spullen welke je niet meer gebruikt.
3. Kijk op www.repaircafe.nl indien je kapotte apparaten, stoelen, kleding etc. hebt. Hier vind je handige mensen die je gratis kunnen helpen, indien je het zelf niet kunt.
4. Zoek je spullen, kijk dan onder andere op www.gratisoptehalen.nl of op www.allesvoorniks.nl.
5. Gooi overgebleven etensresten niet weg, hou een kliekjesdag. Je kunt de kliekjes apart opwarmen, maar je kunt er ook een lekkere maaltijdsoep van maken.

 

Dagje uit

dagje uit8

1. Op www.gratisdagjeuit.nl kun je veel uitjes vinden, welke je niets kosten.
2. Kijk voor je een dagje uit gaat op internet of er aanbiedingen zijn. Via onder andere www.vakantieveilingen.nl en www.groupon.nl kun je voor leuke prijzen entreetickets bemachtigen.
3. De ANWB biedt vaak entreetickets aan met korting. Je dient echter wel lid te zijn van de ANWB om hier gebruik van te kunnen maken.
4. In 20 verschillende steden in Nederland worden regelmatig gratis concerten gegeven. Kijk hiervoor op www.parkies.net.
5. Spaar de zegels van supermarkten, knip de kortingsbonnen uit (lokale) kranten etc. voor een goedkoper dagje uit.

 

Vakantie

koffer2

1. Ruil je huis met die van een ander. Dit kan zowel in Nederland als wereldwijd. Meer informatie kun je vinden op onder andere www.homeexchange.com.
2. Verhuur je huis, terwijl je op vakantie bent. Er zijn diverse organisaties die dat voor je kunnen regelen zoals www.wimbu.nl en www.airbnb.com.
3. Let goed op internet aanbiedingen.
4. Werken en vakantie gaat ook prima samen. Er zijn wereldwijde werkvakanties. Zo verdien je nog wat bij of is het verblijf gratis. Kijk hiervoor op onder andere www.activityinternational.nl.
5. Overnacht in een hostel in plaats van een hotel. Het is minder luxe, maar veel goedkoper. Op www.stayoke.com kun je hier alles over vinden.

 

Uit eten

eten4

1. Schrijf je in voor een kookworkshop. Je leert iets nieuws te bereiden, je bent daarna heerlijk aan het eten en je bent vaak goedkoper uit dan dat je naar een restaurant gaat.
2. Tijdens de Nationale Restaurant Week kun je bij 1000 topestaurants een gastronomisch hoogstaand 3-gangen diner nuttigen voor maar € 27,50 en een 3-gangen lunch voor € 22,50.
3. Ga gezellig bij vrienden thuis eten, dat kost je niets. Wanneer je ze terug vraagt kun je met weinig geld een voedzame en lekkere maaltijd neerzetten.
4. Veel gemeentes stellen een budget beschikbaar voor een buurt barbecue. Dit is ter versterking van het buurtgevoel.
5. Op www.etenvooreentientje.nl vind je restaurants waar je voor € 10,00 uit eten kunt.

 

Diversen

9

1. Spreek een vast budget af per week en houd je hier aan.
2. Zeg abonnementen op waar je geen gebruik meer van maakt.
3. Kijk goed naar subsidies/vergoedingen. Misschien loop je inkomsten mis waar je recht op hebt.
4. Duik eens in je verzekeringen. Ben je dubbel verzekerd of kan het bij een andere aanbieder goedkoper. Let echter wel op het verschil in dekkingen.
5. Vergelijk prijzen bij grote aanschaffen.

 

Meer besparingstips?

Wil je meer besparingstips? Wil je hulp bij besparen? Neem contact met ons op. In een vrijblijvend intake gesprek kun je je wensen kenbaar maken en kan J.A. Inzichtelijk aangeven wat ze voor je kan betekenen.